Mission District-San Franciscon upeinta katutaidetta


Mission District on ylivoimaisesti yksi lemppari alueistani San Franciscossa. Missionin kaupunginosalla on latinojuuret, mahtavia seinämaalauksia, paljon hyviä baareja, ravintoloita ja kaupungin parasta meksikolaista ruokaa.

Olen käynyt Mission Districtillä lukemattomia kertoja ja etenkin silloin, kun ystäviä tai perheenjäseniä tulee vierailulle San Franciscoon. Kaupungissa asuessani minulla on usein hyvin aikaa koluta nähtävyyksiä läpi moneen kertaan. Lomamatkalla tilanne voi kuitenkin olla aivan eri, sillä kaupunki tarjoaa niin mahdottoman paljon nähtävää. Monesti San Franciscossa vieraileva kokeekin juuri tämän ongelman – liian paljon nähtävää ja liian vähän aikaa.

Kokosin tähän postaukseen viisi parasta kohdetta Mission Districtin alueella, mitä ei mielestäni kannata missata!

1. Women’s Building

Women's Building, Mission District, San Francisco.
The building front of Women's building at Mission District, San Francisco.

Women’s building on varmasti yksi hienoimmista ja kuvatuimmista rakennuksista Mission Districtillä. Tämä kauniisiin seinämaalauksiin verhottu talo toimii naisten monitoimitalona ja kulttuurikeskuksena. Women’s Building sijaitsee osoitteessa 3543 18th street Missionin kaupunginosassa.

2. Clarion Alley

Artists playing at Clarion Alley

Muutaman korttelin päässä Women’s buildingistä sijaitsee Clarion Alley. Hienojen seinämaalausten lisäksi Clarion Alleylla näkee usein artisteja ja maalareita itse työssään.

3. Balmy Alley

Balmy Alley Murals

Balmy Street on yhden korttelin pituinen taideteos monilta eri artisteilta. Näitä maalauksia pääset katsomaan osoitteessa 50 Balmy Street. 

4. La Taqueria

fullsizeoutput_ad

La Taqueria, omasta mielestäni San Franciscon ylivoimaisesti paras meksikolainen ravintola. Varaudu jonottamaan etenkin viikonloppuisin jolloin jonot ovat usein ulos asti. Taqueria on kiinni maanantaisin ja tiistaisin, mutta jos satut olemaan alueella juuri silloin, Missionin alueella on lukuisia muitakin hyviä meksikolaisia ravintoloita.

5. ….And More Murals

Kaupunkilomilla tulee usein käveltyä pitkiä pätkiä, joten mikäli käveleminen väsyttää, kaupunkipyörä on myös kätevä tapa kiertää Missionin parhaat seinämaalaukset.