Mission District is definitely one of my favorite neighborhoods in San Francisco!

This cool, hippy neighborhood with latino roots offers amazing murals, lots of bars, restaurants and of course, delicious Mexican food. I keep going back to Mission District all the time and especially when I have friends or family over in San Francisco. Most of the time I find that the time is very limited as there are just so many cool things to see in San Francisco.

To avoid wasting too much time wandering around the area in search for the coolest murals, I listed the top 5 things to see in Mission District.


Mission District on ylivoimaisesti yksi lemppari alueistani San Franciscossa. Missionin kaupunginosalla on latinojuuret, mahtavia seinämaalauksia, paljon hyviä baareja, ravintoloita ja parasta meksikolaista ruokaa.

Olen käynyt Mission Districtillä lukemattomia kertoja ja etenkin silloin, kun ystäviä tai perheenjäseniä tulee vierailulle San Franciscoon. Kaupungissa asuessani minulla on usein hyvin aikaa koluta nähtävyyksiä läpi moneen kertaan. Lomamatkalla tilanne voi kuitenkin olla aivan eri, sillä kaupunki tarjoaa niin mahdottoman paljon nähtävää. Monesti San Franciscossa vieraileva kokeekin juuri tämän ongelman – liian paljon nähtävää ja liian vähän aikaa.

Kokosin tähän postaukseen viisi parasta kohdetta Mission Districtin alueella, mitä ei mielestäni kannata missata!

1. Women’s Building

Women's Building, Mission District, San Francisco.
The building front of Women's building at Mission District, San Francisco.

Arguably one of the most beautiful murals in Mission District. Women’s Building is a non-profit community center for women located at 3543 18th street in Mission District.

Women’s building on varmasti yksi hienoimmista ja kuvatuimmista rakennuksista Mission Districtillä. Tämä kauniisiin seinämaalauksiin verhottu talo toimii naisten monitoimitalona ja kulttuurikeskuksena. Women’s Building sijaitsee osoitteessa 3543 18th street Missionin kaupunginosassa.

2. Clarion Alley

Artists playing at Clarion Alley

Painters, artists, murals, and more! Few block from Women’s building you will find Clarion Alley.

Muutaman korttelin päässä Women’s buildingistä sijaitsee Clarion Alley. Hienojen seinämaalausten lisäksi Clarion Alleylla näkee usein artisteja ja maalareita itse työssään.

3. Balmy Alley

Balmy Alley Murals

Located at 50 Balmy Street, Balmy Alley is filled with cool murals painted by various different artists.

Balmy Street on yhden korttelin pituinen taideteos monilta eri artisteilta. Näitä maalauksia pääset katsomaan osoitteessa 50 Balmy Street. 

4. La Taqueria

fullsizeoutput_ad

Definitely the best Mexican food in San Francisco!

Due to its popularity, the lines can get pretty long. The place is closed Mondays and Tuesdays but if you love Mexican food and happen to be there on either of those days, there are plenty of other great Mexican places to choose from.

La Taqueria, omasta mielestäni San Franciscon ylivoimaisesti paras meksikolainen ravintola. Varaudu jonottamaan etenkin viikonloppuisin jolloin jonot ovat usein ulos asti. Taqueria on kiinni maanantaisin ja tiistaisin, mutta jos satut olemaan alueella juuri silloin, Missionin alueella on lukuisia muitakin hyviä meksikolaisia ravintoloita.

5. ….And More Murals

I just can’t get enough of these amazing murals, so I just kept walking around the neighborhood, they are literally everywhere! If you are tired of walking, another great way to explore the area is by bike.

Kaupunkilomilla tulee usein käveltyä pitkiä pätkiä, joten mikäli käveleminen väsyttää, kaupunkipyörä on myös kätevä tapa kiertää Missionin parhaat seinämaalaukset.

What are your favorite places to spot murals at Mission District?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: