Päiväretki San Franciscon Punapuumetsiin

San Franciscon pohjoispuolella sijaitsevat punapuumetsät ovat lähes jokaisen kaupungissa vierailevan listalla. Muir Woods on lähin punapuumetsä vain parikymmentä kilometriä San Franciscon kaupungista pohjoiseen.

Muir Woods on täydellinen päiväretki kaupungista ja sen ympäristö tarjoaa paljon muutakin kuin vain upeat punapuumetsät. Muir Beach ja Stinson Beach ovat molemmat uskomattoman kauniita rantoja ja ehdottomasti vierailun arvoisia.

Muir Woods

Mui Woods punapuumetsä

Muir Woods on epäilemättä yksi suosituimmista nähtävyyksistä San Franciscon alueella ja siten luonnollisesti houkuttelee paikalle paljon turisteja. Siksi kannattaa ottaa ainakin seuraavat asiat huomioon ennen matkalle lähtöä.

Hyvä tietää Muir Woodsista:

-Mikäli autoilet Muir Woodsiin, kannattaa pysäköintipaikka varata netistä etukäteen. Pysäköinti maksaa $8 per ajoneuvo.

-Sisäänpääsy maksu on $15 per henkilö. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

-Kannattaa saapua paikalle vasta silloin, kun parkkipaikan varaus alkaa (meidät käännytettiin pois kun saavuttiin vartti liian ajoissa paikalle.)

-Paras aika mennä puistoon on iltapäivällä ennen puiston sulkemista (klo 17), jolloin puistossa on todennäköisesti vähiten turisteja.

-Kansallispuistoon pääsee myös kätevästi bussilla. Bussit Muir Woodsiin lähtevät Sausalitosta, Marin Citystä ja Mill Valleysta. Bussimatkan hinta on $3.

Muir Woods kansallispuisto

Muir Beach

Muir Beach on noin viiden kilometrin päässä itse Muir Woods kansallispuistosta ja tarjoaa upeat näkyvät merelle, hyvät surffaus aallot ja mahtavan paikan katsella auringonlaskua. Itse päädyimme tänne “tappamaan aikaa” kun saavuimme kansallispuistoon parkkipaikalle ennen parkkivuoromme alkua.

Muir Beach Overlook

Vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Muir Beach rannalta sijaitsee Muir Beach näköalapaikka, mistä avautuvat upeat maisemat merelle. Pysähdyimme tähän näköalapaikalle ihastelemaan maisemia matkalla Stinson Beachille.

Muir Beach overlook

Stinson Beach

Stinson Beach on kiva pieni kylä vain 15 minuutin ajomatkan päässä Muir Beachilta. Kylässä on pieniä kivoja kahviloita, ravintoloita, surffikauppoja ja tietysti upea ranta, mikä sopii mainiosti sekä perheille että surffareille.

Sand Dollar restaurant Stinson Beach

Sand Dollar ravintolassa pääsee nauttimaan hyvistä merenelävistä kuten simpukoista ja katkarapukeitosta.

Stinson Beach
Stinson Beach

Täydellinen päiväretki San Franciscosta

Muir Woods ja sen ympäristö ovat loistava idea päiväretkelle San Franciscosta. Punapuumetsä, läheiset rannat ja rantakylät tarjoavat täydellisen tauon kaupungin vilinästä.

Luonnollisesti luonnonpuiston ympäristöstä saa eniten irti vuokraamalla auton, mutta kansallispuistoon pääsee myös näppärästi julkisilla.