Washington D.C. – Paljon muutakin kuin poliittinen pääkaupunki

Washington DC nähdään usein pelkästään Yhdysvaltojen poliittisena keskuksena ja kaupungista puhuttaessa monien mieleen tulevatkin sen ikoniset rakennukset kuten Valkoinen talo ja Capitol Hill. Samaa mieltä olin itsekin ennen kuin saavuin kaupunkiin visiitille ensimmäistä kertaa…

Kaupunki tarjoaa äärettömän paljon mielenkiintoista tehtävää ja näkemistä suosittujen turistikohteiden rinnalla. Mikäli Valkoinen talo ja National Monument on jo pyyhitty bucket-listalta ja haluat tutustua pääkaupunkiin paikallisemmalla otteella, tutustu ainakin kaupungin seuraaviin alueisiin.

Kaupungissa liikkuminen

Toimivan julkisen liikenteen lisäksi Washington DC on mainio paikka pyöräillä. Etäisyydet eri kaupunginosien välillä ovat suhteellisen lyhyet, toisin kuin monissa muissa yhdysvaltalaisissa kaupungeissa. Kaupunkipyöriä löytyy kaupungista joka lähtöön, joten hyppää pyörän selkään ja lähde tutustumaan kaupungin upeisiin nähtävyyksiin.

Upeat seinämaalaukset

Seinämaalaukset ja katutaide eivät varmasti nouse päällimmäisenä mieleen, kun suunnittelet matkaa Washington DC:hen. Jos kuitenkin haluat kokea matkaltasi muutakin kuin vain poliittiset nähtävyydet, museot ja monumentit, ota suunta kohti näitä mielenkiintoisia kaupunginosia.

Blagden Alley seinämaalaukset

Blagden Alley

Bladgen Alley on henkilökohtaisesti yksi suosikki alueistani Washington DC:ssä. Sen pienet kujat ovat täynnä seinämaalauksia lukuisilta eri taiteilijoilta ja monissa teoksissa voi havaita erilaisia poliittisia kannanottoja.

Washington DC seinämaalaukset

Alueelta löytyy myös paljon suosittuja kahviloita ja ravintoloita. Kahvin ystäville löytyy mm. La Colombe Coffee Roasters, missä pääset maistamaan paljon erilaisia kahvilaatuja.

Tiger Fork on Hong Kongista inspiraatiota saanut ravintola. Ravintolan kruunaa tämä upea ulkosivu. Harmiksemme ravintola sattui olemaan kiinni juuri tuona päivänä, mutta ensi kerralla tämä on pakko päästä kokeilemaan!

The Watermelon House

The Watermelon House, Washington D.C.

Watermelon House on varmasti yksi kaupungin kuvatuimmista seinämaalauksista. Vesimelooniksi maalattu talo löytyy Logan Circlen kaupunginosasta ja sen kirkkaiden värien ansiosta sitä on todella vaikea olla huomaamatta.

Seinämaalauksia poliittisilla kannanotoilla

Washington DC:ssä poliittisen presenssin voi tuntea kaikkialla. Myös seinämaalauksissa. Hyvä esimerkki alla olevassa Karla Rodasin Presidential muraalissa, jossa komeilee yksitoista Yhdysvaltain presidenttiä aina Eisenhowerista Obamaan.

Presidential mural by Karla Rodas

Kaupungin mielenkiintoisimmat kaupunginosat

Monet kaupungissa vierailleet kokevat ongelmana sen, että nähtävyyksiä ja museoita on tarjolla loputtomiin. Näin ollen valinta voi olla eri nähtävyyksien kesken todella vaikeaa.

Mikäli haluat kokea Washington DC:ssä muutakin kuin suosituimmat turistinähtävyydet, suuntaa ainakin näihin kolmeen kaupunginosaan nauttimaan boheemimmasta tunnelmasta…

Adams Morgan

Adams Morgan on epäilemättä yksi kaupungin mielenkiintoisimmasta alueista. Vieri vieressä olevat värikkäät talot, hippikaupat, kahvilat ja etniset ravintolat tarjoavat todella erilaisen kokemuksen pääkaupungissa vieraileville. Ensimmäistä kertaa tänne tullessa paikka muistutti minulle enemmänkin länsirannikon San Franciscoa kuin maan poliittista pääkaupunkia.

Adams Morganin kaupunginosa tarjoaa jokaiselle jotakin. Pääkatu (18th Street) on täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita ja katutaidetta.

Jos satut olemaan Adams Morganissa illalla, suosittelen lämpimästi suuntaamaan pääkadulla sijaitsevaan Madam’s Organ ravintolaan nauttimaan live musiikista ja sen hämyisestä tunnelmasta. Kyseinen ravintola on yksi alueen suosituimmista, joten varaudu jonottamaan etenkin viikonloppuisin.

Madam's Organ ravintola

Georgetown

Georgetownissa pääset ihastelemaan kaupungin vanhaa arkkitehtuuria, nauttimaan huipputason ravintoloista ja shoppailemaan design putiikeissa.

Poikkea sivukujille katsomaan upeita seinämaalauksia ja maista kaupungin suosituimpia leivoksia Georgetown Cupcakes kahvilasta, mutta varaudu jonottamaan – jonot voivat olla korttelin mittaisia etenkin viikonloppuisin.

Georgetown seinämaalaukset

Ravintolat vaihtelevat ulkoilmaterasseista fine dining ravintoloihin. Parhaat näkymät löytyvät kuitenkin Georgetown Waterfront rantabulevardilta, missä ravintoloiden terasseilta aukeaa hienot näkymät Potomac-joelle.

Baareista mainittakoon ainakin Sovereign, jonka kellarista löytyy mielettömän iso belgialainen olutvalikoima. Panimo tarjoaa yli 50 erilaista hanaolutta ja 350 kappaleen valikoiman pullotettuja oluita. Jokaiselle siis varmasti jotakin.

China Town

Washington DC China Town

Downtownista itään löytyy kaupungin suht pieni, mutta todella mielenkiintoinen China Town. Tämä alue toimi aikoinaan kotina tuhansille kiinalaisille siirtolaisille. Friendship Arch on alueen päänähtävyys ja sen liepeiltä löytyy paljon autenttisia aasialaisia ravintoloita.

Bar Deco Washington DC

Tällä kertaa kaupunkikierroksemme päättyi kuvassa olevaan Bar Deco-rooftop baariin. Tunnelmallinen Bar Deco sijaitsee vain muutaman korttelin päässä China Townista ja menu tarjoaa pieniä purtavia ja raikkaita cocktaileja joka makuun upeiden maisemien kera.

Ajatuksia Washington DC:stä

DC yllätti minut positiivisesti monella tavalla. Etenkin siinä mielessä, että usein jopa tylsäksi kuvailtu kaupunki on kaikkea muuta kuin sitä, mitä media siitä on antanut olettaa. Kaupunki on täynnä kulttuuria, historiaa, taidetta, uniikkeja kaupunginosia ja autenttista ruokakulttuuria.

Oletko käynyt Washington DC:ssä? Täyttikö kaupunki odotuksesi? Mikä yllätti? Mitä jäit kaipaamaan?