Washington D.C. – Paljon muutakin kuin poliittinen pääkaupunki

Washington DC nähdään usein pelkästään Yhdysvaltojen poliittisena keskuksena ja kaupungista puhuttaessa monien mieleen tulevatkin sen ikoniset rakennukset kuten Valkoinen talo ja Capitol Hill. Samaa mieltä olin itsekin ennen kuin saavuin kaupunkiin visiitille ensimmäistä kertaa…

Kaupunki tarjoaa äärettömän paljon mielenkiintoista tehtävää ja näkemistä suosittujen turistikohteiden rinnalla. Mikäli Valkoinen talo ja National Monument on jo pyyhitty bucket-listalta ja haluat tutustua pääkaupunkiin paikallisemmalla otteella, tutustu ainakin kaupungin seuraaviin alueisiin.

Kaupungissa liikkuminen

Toimivan julkisen liikenteen lisäksi Washington DC on mainio paikka pyöräillä. Etäisyydet eri kaupunginosien välillä ovat suhteellisen lyhyet, toisin kuin monissa muissa yhdysvaltalaisissa kaupungeissa. Kaupunkipyöriä löytyy kaupungista joka lähtöön, joten hyppää pyörän selkään ja lähde tutustumaan kaupungin upeisiin nähtävyyksiin.

Upeat seinämaalaukset

Seinämaalaukset ja katutaide eivät varmasti nouse päällimmäisenä mieleen, kun suunnittelet matkaa Washington DC:hen. Jos kuitenkin haluat kokea matkaltasi muutakin kuin vain poliittiset nähtävyydet, museot ja monumentit, ota suunta kohti näitä mielenkiintoisia kaupunginosia.

Blagden Alley seinämaalaukset

Blagden Alley

Bladgen Alley on henkilökohtaisesti yksi suosikki alueistani Washington DC:ssä. Sen pienet kujat ovat täynnä seinämaalauksia lukuisilta eri taiteilijoilta ja monissa teoksissa voi havaita erilaisia poliittisia kannanottoja.

Washington DC seinämaalaukset

Alueelta löytyy myös paljon suosittuja kahviloita ja ravintoloita. Kahvin ystäville löytyy mm. La Colombe Coffee Roasters, missä pääset maistamaan paljon erilaisia kahvilaatuja.

Tiger Fork on Hong Kongista inspiraatiota saanut ravintola. Ravintolan kruunaa tämä upea ulkosivu. Harmiksemme ravintola sattui olemaan kiinni juuri tuona päivänä, mutta ensi kerralla tämä on pakko päästä kokeilemaan!

The Watermelon House

The Watermelon House, Washington D.C.

Watermelon House on varmasti yksi kaupungin kuvatuimmista seinämaalauksista. Vesimelooniksi maalattu talo löytyy Logan Circlen kaupunginosasta ja sen kirkkaiden värien ansiosta sitä on todella vaikea olla huomaamatta.

Seinämaalauksia poliittisilla kannanotoilla

Washington DC:ssä poliittisen presenssin voi tuntea kaikkialla. Myös seinämaalauksissa. Hyvä esimerkki alla olevassa Karla Rodasin Presidential muraalissa, jossa komeilee yksitoista Yhdysvaltain presidenttiä aina Eisenhowerista Obamaan.

Presidential mural by Karla Rodas

Kaupungin mielenkiintoisimmat kaupunginosat

Monet kaupungissa vierailleet kokevat ongelmana sen, että nähtävyyksiä ja museoita on tarjolla loputtomiin. Näin ollen valinta voi olla eri nähtävyyksien kesken todella vaikeaa.

Mikäli haluat kokea Washington DC:ssä muutakin kuin suosituimmat turistinähtävyydet, suuntaa ainakin näihin kolmeen kaupunginosaan nauttimaan boheemimmasta tunnelmasta…

Adams Morgan

Adams Morgan on epäilemättä yksi kaupungin mielenkiintoisimmasta alueista. Vieri vieressä olevat värikkäät talot, hippikaupat, kahvilat ja etniset ravintolat tarjoavat todella erilaisen kokemuksen pääkaupungissa vieraileville. Ensimmäistä kertaa tänne tullessa paikka muistutti minulle enemmänkin länsirannikon San Franciscoa kuin maan poliittista pääkaupunkia.

Adams Morganin kaupunginosa tarjoaa jokaiselle jotakin. Pääkatu (18th Street) on täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita ja katutaidetta.

Jos satut olemaan Adams Morganissa illalla, suosittelen lämpimästi suuntaamaan pääkadulla sijaitsevaan Madam’s Organ ravintolaan nauttimaan live musiikista ja sen hämyisestä tunnelmasta. Kyseinen ravintola on yksi alueen suosituimmista, joten varaudu jonottamaan etenkin viikonloppuisin.

Madam's Organ ravintola

Georgetown

Georgetownissa pääset ihastelemaan kaupungin vanhaa arkkitehtuuria, nauttimaan huipputason ravintoloista ja shoppailemaan design putiikeissa.

Poikkea sivukujille katsomaan upeita seinämaalauksia ja maista kaupungin suosituimpia leivoksia Georgetown Cupcakes kahvilasta, mutta varaudu jonottamaan – jonot voivat olla korttelin mittaisia etenkin viikonloppuisin.

Georgetown seinämaalaukset

Ravintolat vaihtelevat ulkoilmaterasseista fine dining ravintoloihin. Parhaat näkymät löytyvät kuitenkin Georgetown Waterfront rantabulevardilta, missä ravintoloiden terasseilta aukeaa hienot näkymät Potomac-joelle.

Baareista mainittakoon ainakin Sovereign, jonka kellarista löytyy mielettömän iso belgialainen olutvalikoima. Panimo tarjoaa yli 50 erilaista hanaolutta ja 350 kappaleen valikoiman pullotettuja oluita. Jokaiselle siis varmasti jotakin.

China Town

Washington DC China Town

Downtownista itään löytyy kaupungin suht pieni, mutta todella mielenkiintoinen China Town. Tämä alue toimi aikoinaan kotina tuhansille kiinalaisille siirtolaisille. Friendship Arch on alueen päänähtävyys ja sen liepeiltä löytyy paljon autenttisia aasialaisia ravintoloita.

Bar Deco Washington DC

Tällä kertaa kaupunkikierroksemme päättyi kuvassa olevaan Bar Deco-rooftop baariin. Tunnelmallinen Bar Deco sijaitsee vain muutaman korttelin päässä China Townista ja menu tarjoaa pieniä purtavia ja raikkaita cocktaileja joka makuun upeiden maisemien kera.

Ajatuksia Washington DC:stä

DC yllätti minut positiivisesti monella tavalla. Etenkin siinä mielessä, että usein jopa tylsäksi kuvailtu kaupunki on kaikkea muuta kuin sitä, mitä media siitä on antanut olettaa. Kaupunki on täynnä kulttuuria, historiaa, taidetta, uniikkeja kaupunginosia ja autenttista ruokakulttuuria.

Oletko käynyt Washington DC:ssä? Täyttikö kaupunki odotuksesi? Mikä yllätti? Mitä jäit kaipaamaan?

20 Replies to “Washington D.C. – Paljon muutakin kuin poliittinen pääkaupunki”

 1. Kävimme kaupungissa taisi olla heti ensimmäisen New Yorkin matkamme yhteydessä 80-luvun lopulla. Näistä kuvaamistasi paikoissa vain Georgetown kuullostaa tutulta. Tuolloin muutaman päivän vierailulla aika kului enimmäkseen käynneillä paikoissa kuten Capitol Hill, White House ja Pentagon – sittemmin on ollut kiva ajatella uutisia tai televisiosarjoja tai elokuvia katsellessaan, että olimme siellä, mekin, joskus.

  Like

 2. Täytyy todeta, että eipä ole tullut käytyä. Lähinnä Washington D.C. on näyttäytynyt mielikuvissa tylsänä hallintokaupunkina, mutta siellä näyttäisikin olevan myös vaikka mitä muuta! Erityisesti nuo eri kaupunginosat tuntuvat kiinnostavilta. Pitää laittaa tämäkin kohde mieleen, kun suunnitellen seuraavaa itäisen Yhdysvaltojen road tripiä.

  Like

  1. Suosittelen ehdottomasti! Minulla oli täysin sama käsitys kaupungista ennen kuin pääsin vierailemaan siellä ensimmäistä kertaa.

   Like

 3. Itse en ole koskaan käynyt Amerikan mantereella, vasta oikeastaan viimeisen vuoden aikana esimerkiksi San Fransisco on alkanut tuntua kiinnostavalta. Mutta on kiva lukea sellaisistakin kohteista jotka tuntuvat itselle kaukaisilta ja jotka todennäköisesti saattavat jäädä itselle pelkiksi nojatuolikohteiksi. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, upeita kun ovat nuo seinämaalukset 🙂

  Like

  1. Kiva kuulla! San Francisco on upea kaupunki ja tarjoaa mielettömän paljon nähtävää pienen alueen sisällä. Suosittelen lämpimästi 🙂

   Like

 4. Kivan näköisiä seinämaalauksia. Noitahan kiertelisi mielellään paikan päällä enemmänkin! 🙂 Bladgen Alleyn muraalit ja Adams Morgan olisi itselleni varmasti ihan ykköspaikat koluttavaksi, kuulostaa todella kiinnostavalta ja hauskalta. Pakko myöntää, että Washington ei ole ollut ykköslistallani Amerikan matkailua ajatellessa, mutta tämä kyllä avasi mielenkiintoa. Tuolla rooftop ravintolassa kelpaisi myös pyörähtää! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Kiva että tykkäsit! 🙂 Blagden Alley ja Adams Morgan ovat kyllä molemmat käymisen arvoisia paikkoja! Eli mikäli joskus satut kaupungissa vierailemaan niin tutustu ihmeessä ainakin niiden antiin 🙂

   Liked by 1 person

 5. No nyt oli kyllä iso meloni!:-D Katutaide on ihanasti yleistynyt ympäri maailmaa, tykkään!
  Adams Morgan vaikuttaa just sellaiselle alueelle, jonne itse menisin, ihanaa tilpehööriä ja kauniita taloja.

  Like

  1. Hehe jep, melonitalo kannattaa laittaa listalle, jos eksyt Washingtoniin 😀 Adams Morgan on täynnä juuri tuota kaikkea mainitsemaasi!

   Like

 6. USA:ssa enemmänkin kierrellyt ystäväni on suositellut minulle Washingtonia jo pidemmän aikaa ja ainakin näiden kuvien perusteella kaupunki näyttää siltä, että voisin siitä todellakin tykätä! Kaupungilla on tosiaan vähän kuivakka maine, mutta toisaalta ihastuin myös Brysseliin, jota haukutaan ihan suotta tylsäksi EU-hallintokaupungiksi 🙂

  Like

  1. Moi Noora! Täysin samat fiilikset oli itselläkin Brysselistä, mutta kaupunki osoittautuikin kyllä todelliseksi helmeksi! 🙂

   Like

 7. Mielenkiintoinen postaus ja ihanat kuvat! Tuli sellainen fiilis, että haluan lähteä Washingtoniin katselemaan seinämaalauksia! 🙂

  Ystäväni juuri kertoi ohimennen opiskelleensa Washingtonissa ja tajusin, etten tiedä kaupungista juuri mitään. Postauksesi tuli hyvään saumaan! Ystävältäni kuulin vain, että asuminen siellä oli todella kallista, eli vuokrat ovat ihan pilvissä!

  Like

  1. Kiva että tykkäsit! 🙂
   en kyllä itsekkään tiennyt kaupungista kuin Valkoisen talon ja muut mediassa pyörivät hallintorakennukset ennen kaupungissa vierailua. Paljon siellä oli kuitenkin nähtävää! Ja oot oikeessa, vuokrataso on tosi korkea!

   Like

 8. Mielenkiintoinen postaus ja ihanat kuvat! Tuli sellainen fiilis, että haluan lähteä Washingtoniin katselemaan seinämaalauksia! 🙂

  Ystäväni juuri kertoi ohimennen opiskelleensa Washingtonissa ja tajusin, etten tiedä kaupungista juuri mitään. Postauksesi tuli hyvään saumaan! 🙂 Ystävältäni kuulin vain, että asuminen siellä oli todella kallista, eli vuokrat ovat ihan pilvissä!

  Like

 9. Mielenkiintoinen postaus ja ihanat kuvat! Tuli sellainen fiilis, että haluan lähteä Washingtoniin katselemaan seinämaalauksia! 🙂

  Ystäväni juuri kertoi ohimennen opiskelleensa Washingtonissa ja tajusin, etten tiedä kaupungista juuri mitään. Postauksesi tuli hyvään saumaan! Kuulin vain, että asuminen siellä oli todella kallista, eli vuokrat ihan pilvissä!

  Liked by 1 person

 10. Washington DC on lähivuosien matkahaaveissa (tai ainakin oli ellei korona hellitä) sillä hyvä ystäväni muutti siihen ihan viereen muutama vuosi sitten. Ehdottomasti pitää kahlata kaupungissa kaikki mahdolliset paikat läpi, joten pitänee varmaan ilmoittaa ystävälle, että viivyn kuukauden.. ha ha. Ihanan värikkäitä kuvia!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s