Venetsia – Parhaat vinkit kaupunkiin (+ miten välttyä turistimassoilta)

Venetsia on ehdottomasti yksi kauneimmista kaupungeista missä olen koskaan vieraillut!

Kaupunki lumoaa ainutlaatuisellaan. Kanaaleja, gondoleita, historiaa, taidetta, arkkitehtuuria, mukulakivikatuja, italialaisia herkkuja ja paljon muuta!

Kaupunkiin on vaikea olla ihastumatta…

Gondola veneitä Venetsiassa
Matkavinkit Venetsiaan

Vinkkejä Venetsian matkalle

Venetsia on ihana kaupunki, mutta kieltämättä tunnelmaa saattaa lannistaa turistimassat, joilta kaupungissa on usein vaikea päästä pakoon.

Mikäli suunnittelet matkaa Venetsiaan, suosittelen varaamaan matkan lomakausien ulkopuolelle. Venetsiassa vierailee turisteja eniten heinä-syyskuun välisenä aikana.

Matkan suunnitteleminen keskelle viikkoa viikonlopun sijaan voi myös auttaa sinua välttymään pahimmilta ruuhkilta.

Mikäli haluat tutustua kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuten Rialton siltaan, Pyhän Markuksen aukioon tai Palazzo Ducaleen, kannattaa suunnata kohteisiin heti aamusta tai myöhemmin iltapäivällä/illalla, jolloin ne ovat huomattavasti hiljaisempia.

Venetsian kanaalit
Venetsian kanaalit
Venetsialaiset maskit

Venetsialaiset naamiot ovat suosittuja matkamuistoja ja niitä olikin tarjolla lähes joka kadun kulmassa.

Venetsia

Venetsian rennommat kaupunginosat

Suosittelen myös tutustumaan ainakin näihin kahteen kaupunginosaan, jotka eivät sijaitse aivan kaupungin ja turistinähtävyyksien ytimessä. Santa Crocen ja Castellon kaupunginosat ovat hyviä vaihtoehtoja niille, jotka kaipaavat rauhaa ihmisten vilinästä.

Santa Crocen kaupunginosassa tunnelma ja tahti ovat selvästi rennompaa kuin Venetsian vilkkaimmissa kaupunginosissa. Alueelta löytyy paljon taidetta, pieniä paikallisia ravintoloita ja kuppiloita.

Castellon kaupungionsa tarjoaa lukuisia pieniä putiikkeja, baareja ja paikallisten suosimia ravintoloita rennommassa tunnelmassa. Mikäli haluat paussin kaupungin vilinästä, suuntaa Santa Croceen tai Castellon kaupunginosaan.

Venetsian kaupunginosat

Venetsia on ehdottomasti yksi lempikaupungeistani Euroopassa. Olen päässyt vierailemaan kaupungissa kaksi kertaa työn puolesta, jolloin aika on luonnollisesti ollut kortilla, eikä kaikille nähtävyyksille ole ollut tarpeeksi aikaa. Kaupungissa ja sen ympäristössä siis varmasti löytyy vielä vaikka kuinka paljon muutakin nähtävää ja koettavaa seuraavia matkoja varten.

Oletko matkustanut Venetsiaan? Mitä ajatuksia kaupunki herätti?