Top 10 Tallinnan Nähtävyydet – Vinkit Päiväreissulle

Tallinna on epäilemättä yksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista, eikä ihme, kaupunki tarjoaa monipuolisesti nähtävää vuoden ympäri ja sinne on helppo lähteä vaikka vain päiväksi kiertelemään kaupunkia.

Vuosien varrella Tallinnassa on tullut käytyä jo todella monta kertaa, mutta usein kiertely on keskittynyt vain vanhaankaupunkiin. Viimeksi kaupungissa ollessa oli kuitenkin kiva päästä tutustumaan kunnolla myös kaupungin muihin nähtävyyksiin.

Kokosin tähän postaukseen 10 mielenkiintoista kohdetta Tallinnassa. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti tutustua myös muihin alueisiin vanhankaupungin lisäksi, sillä ainakin omasta mielestäni Tallinnan todellinen luonne löytyy vasta muurien ulkopuolelta.

Nämä 10 kohdetta sai helposti mahdutettua yhden päivän reissuun, kun otimme aamulaivan Tallinnaan ja vielä saman päivän iltana suuntasimme takaisin Helsinkiin.

1. Vanhakaupunki

Tallinnan vanhakaupunki

Tallinnan vanhakaupunki on epäilemättä kaupungin suosituin nähtävyys, eikä ihme, vanhankaupungin idylliset rakennukset, kaupungin muuri ja mukulakivikadut houkuttelevat tuhansia turisteja vuosittain. Tallinnan vanhakaupunki on listattu myös Unescon maailman perintökohdeluetteloon.

Alue tarjoaa kaikkea sitä, mitä matkailija Tallinnalta voi odottaa. Vanhassakaupungissa on kauniiden rakennusten ja nähtävyyksien lisäksi lukuisia ravintoloita, putiikkeja, gallerioita ja museoita.

2. Raatihuoneentori

Tallinnan Raatihuoneentori

Vanhankaupungin päänähtävyyksiin kuuluu Tallinnan pääaukio eli Raatihuoneentori ja sen keskellä sijaitseva goottilaistyylinen Raatihuone. Etenkin kesäisin torilla pidetään paljon ulkoilmakonsertteja ja esityksiä, joita voi katsella monilta ulkoilmakahviloiden ja ravintoloiden terasseilta.

3. Aleksanteri Nevskin katedraali

Aleksanteri Nevskin katedraali

Vanhassakaupungissa sijaitseva Aleksanteri Nevskin katedraali on yksi Tallinnan upeimmista rakennuksista. Tämä 13 kirkonkelloa omaava katedraali valmistui vuonna 1900, jolloin Viro oli vielä Venäjän tsaarivallan alla. Rakennuksen seinät on koristeltu prameilla yksityiskohdilla ja ikoneilla.

4. Telliskivi Creative City

Telliskivi Creative City

Mikäli haluat nähdä Tallinnassa jotain vähän paikallisempaa ja erilaista, suosittelen suuntaamaan Kalamajan kaupunginosaan ja siellä sijaitsevaan Telliskiveen.

Vanhan teollisuusalueen ympärille rakennettu Telliskivi on Tallinnan luova kaupunginosa. Alue tarjoaa runsaan määrän taidetta, gallerioita, valokuvanäyttelyitä ja kirpputoreja. Täällä pääset nauttimaan myös katutaiteesta, hyvistä ravintoloista, panimoista ja kahviloista.

5. Balti Jaama tori

Vuonna 2017 avattu Balti Jaama turg tarjoaa kaikkea antiikista paikallisten viljelijöiden vihanneksiin, käsitöihin ja katuruokaan. Tori sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa ja myös lyhyen kävelymatkan päässä satamasta. Täällä voit tutustua myös torin oman panimon antimiin ja samalla nauttia paikallisesta tunnelmasta.

6. Patarein vankila

Patarein vankila on Tallinnan keskustasta noin kahden kilometrin päässä sijaitseva synkän menneisyyden omaava merilinnoitus ja vankila. Vankila toimii tänä päivänä museona.

“Communism is a Prison” niminen näyttely tarjoaa kattavasti tietoa vankilan synkästä menneisyydestä ja kierrokselle on hyvä varata aikaa ainakin muutama tunti.

Näyttely kulkee vankilan läpi ja kierroksen aikana useat äänikertomukset, valokuvat ja tekstit kertovat yksityiskohtaisesti sen synkästä historiasta. Ruostuneet sellit, rapistuneet seinät ja kostea ilma paksujen kiviseinien sisällä luovat hyvin todenmukaisen tunnelman.

7.Kalamajan puutalot

Kalamaja puutalot

Kalamajan kaupunginosa on tunnettu sen vanhoista puutaloista. Suurin osa taloista oli työläisten majoituksia, kun 1800-luvun lopulla alueelle nousi tehtaita ja teollisuutta. Tänä päivänä Kalamajan puutalot ovat osa tärkeää arkkitehtuuri perinnettä ja suosittu kohde myös turistien keskuudessa. Alueen katuja kulkiessa tuntuu kuin olisi matkustanut ajassa taaksepäin!

8. Kadriorgin barokkipalatsi

Kadriorgin palatsi

Kadriorgin kaupunginosassa sijaitsee tämä upea yli 300 vuotta vanha barokkipalatsi, jonka tiloissa toimii tänä päivänä seitsemän eri museota. Palatsi sijaitsee kauniin Kadriorg-puiston keskellä, mistä löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet kävelijöille ja pyöräilijöille sekä runsas valikoima kahviloita ja ravintoloita.

9. Katutaide Tallinnassa

Tallinna on myös mainio paikka bongailla hienoa katutaidetta. Seinämaalauksia löytyy etenkin Kalamajan ja Telliskiven alueelta. Paikallisia taiteilijoita näkee myös usein maalailemassa vanhankaupungin kaduilla.

10. Tallinnan kirpputorit ja vintage-liikkeet

Tallinnasta löytyy todella hyvä valikoima kirpputoreja ja vintage-liikkeitä. Muutamia kaupungin suosituimpia vintage-liikkeitä ovat mm. Sveta Vintage (Kalamaja kaupunginosassa) ja MS Vintage (Kalamaja kaupunginosassa) ja Kopli Couture (vanhassakaupungissa).

Kaupungin monilta kirpputoreilta löytyy myös vaatteita ja tavaraa laidasta laitaan. Etenkin nämä Putin teemaiset rekvisiitat herättivät hilpeyttä.

Ajatuksia Tallinnasta

Päivä Tallinnassa oli jälleen kerran todella antoisa kokemus! Yksi kaupungin parhaista puolista on se, että kaikki on melkeinpä kävelymatkan etäisyydellä. Aikaa riitti hyvin kaiken näkemiseen, vaikka vankilakierrokseenkin kului meillä toista tuntia.

Seuraavalla kerralla aion perehtyä paremmin kaupungin ravintolatarjontaan ja etenkin paikallisiin panimoihin.

Mitä muita vinkkejä sinulla on Tallinnaan? Otan mielelläni vastaan suosituksia etenkin kaupungin panimoista ja hyvistä ravintoloista seuraavaa reissua varten ! 🙂