Santa Barbara – Amerikan Riviera Highway 1:n varrella

(*Tips for Santa Barbara – when we can travel again)

Usein Amerikan Rivieraksi tituleerattu Santa Barbara sijaitsee noin 100 mailia Los Angelesista pohjoiseen ja kätevästi Kalifornian ikonisen Highway 1:n varrella. Näin ollen kaupunki sopii mainiosti pysähdyspaikaksi esimerkiksi roadtripillä Los Angelesista San Franciscoon. Kaupunki tarjoaa paljon historiaa, espanjalaista arkkitehtuuria ja upeita hiekkarantoja.

Santa Barbaran tärkeimmät nähtävyydet

Paras tapa tutustua Santa Barbaran kaupunkiin on kävellä State Street pääkatua pitkin, jonka varrelta löytyy paljon ravintoloita, putiikkeja ja kauniita rakennuksia. Pääkadun päässä sijaitsee myös kaupungin ikoninen satamalaituri Stearns Wharf.

Santa Barbara State Street
Fiesta Five Theater Santa Barbara
Santa Barbara State Street

Santa Barbara Courthouse

Yksi Santa Barbaran tunnetuimmista nähtävyyksistä on vuonna 1929 rakennettu Santa Barbara County Courthouse. Tämä kaunis rakennus edustaa espanjalaista colonial revival-tyyliä. Upea sisäpiha on suosittu hääpaikka ja tarjoaa myös mainion paikan esimerkiksi picnicille.

Santa Barbara Courthouse

Old Mission Santa Barbara

Kivenheiton päässä kaupungin keskustasta sijaitsee Old Mission Santa Barbara, mikä myös kuuluu kaupungin suosituimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin. Mäen rinteellä sijaitseva Mission valmistui vuonna 1786. Sen ympäröimä Mission Historical Park tarjoaa vierailijoille tietoa rakennuksen historiasta ja kauniin ruusupuutarhan, mihin monet paikalliset kokoontuvat usein picnicille.

Santa Barbara Old Mission

Butterfly Beach

Kalifornian kaupungit ovat kuuluisia kauniista rannoistaan ja auringonlaskuistaan. Santa Barbara ei ole tässä poikkeus. Kaupungin lukuisat rannat tarjoavat upeat maisemat aavalle merelle ja monet paikalliset kerääntyvätkin tänne porukalla iltaisin katselemaan auringonlaskua. Butterfly Beach oli omasta mielestäni ehdottomasti alueen kaunein ranta. Rantabulevardin varrella pääsi kivasti kävelemään ja katselemaan merta, rannan majakkaa ja hienoja rakennuksia.

Butterfly Beach Montecito

Katutaidetta Santa Barbarassa

Santa Barbara tarjoaa arkkitehtuurista ja taiteesta kiinnostuneille lukuisia elämyksiä .Espanjalaistyylisen arkkitehtuurin lisäksi kaupungissa pääsee näkemään myös lukuisia seinämaalauksia. Parhaita paikkoja katutaiteesta kiinnostuneille ovat State Street pääkadulta lähtevät pikkukujat ja downtownin itäpuoli.

Katutaidetta Santa Barbarassa

Santa Barbaran ravintolat

Santa Barbarassa riittää ravintoloita laidasta laitaan. Pitkän tarpomisen jälkeen päädyimme välimerityylistä ruokaa tarjoavaan Goat Tree nimiseen ravintolaan pääkadun varrella. Ruokalistalta löytyi mm. kuvan Mini Baby Kale Caesar ja laaja valikoima oluita ja alueen viinejä.

Keskustasta löytyy myös lukuisia hyviä meksikolaisia ravintoloita. Paikallisten mukaan suosituimpia niistä ovat Corazon Cocina ja Super-Rica Taqueria.


Illallinen Montecitossa – Monteciton ravintolat

Santa Barbaran liepeillä sijaitseva Montecito koreilee julkkisasukkaillaan. Tällä alueella osoitteen omistaa mm. Ellen, Oprah ja Ariana Grande. Rehellisesti sanottuna Monteciton kylä oli hieman pettymys, vaikka hienot näköalat vuoren rinteeltä avautuivatkin. Nähtävyydet jäivät kuitenkin melko latteaksi, sillä katujen varret olivat lähestulkoon muurattuja tiheillä pensasaidoilla ja vartioiduilla porteilla.

Monteciton pääkadun varrelta tosin löytyi liuta erittäin hyviä ravintoloita. Päädyimme Coast and Olive nimiseen ravintolaan, joka oli avattu vasta muutama viikko aiemmin. En tiedä johtuiko ravintolan uutuudenloistosta, mutta sekä palvelu että ruoka olivat uskomattoman hyvää.

State Street Santa Barbara


Santa Barbaran ikoninen Stearns Wharf-laituri

Santa Barbaran maamerkkinä tunnettu Stearns Wharf on Kalifornian vanhin toiminnassa oleva laituri. Vuonna 1872 vuonna rakennettu Wharf tarjoaa mm. ravintoloita, viininmaisteluita, matkamuistoja ja tietysti hienot maisemat merelle ja rantabulevardille.

West Beach Santa Barbara Wharf
West Beach Santa Barbara

Autenttisia kahviloita ja taidegallerioita

Amerikan Rivierana tunnettu Santa Barbara saattaa luoda mielikuvan ylellisestä rantakaupungista, mutta se tarjoaa myös boheemimpaa tunnelmaa. Poikkesimme pääkadulta keskustan itäiseen osaan ja löysimme tämän ihastuttavan kahvilan nimeltä Dart Coffee. Kahvilaa on vaikea olla huomaamatta, sillä rakennuksen ulkopuolta koristaa lukuisat paperipallot ja koristeet.

Kahvilan läheisyydessä sijaitsee myös Funk Factory niminen taidegalleria ja lukuisia muraaleja.

Dart Coffee Santa Barbara
Funk Factory Santa Barbara

Santa Barbaran hotellit

Santa Barbaran ainoa miinus on melko hintavat majoitusmahdollisuudet. Suosittelisin varaamaan majoituksen kaupungista hyvissä ajoin ja mielellään sesongin ulkopuolella.

Majoituimme Inn by the Harbor nimisessä hotellissa lähellä Santa Barbaran keskustaa. Hotellista oli lyhyt matka rannalle ja rakennusta koristi kaunis sisäpiha. Tällä reissulla päivämme olivat täynnä aktiviteetteja, joten emme viettäneet hotellissa paljonkaan aikaa yöpymisen lisäksi. Sanoisin kuitenkin, että hotelli oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä.

Inn by the Harbor Santa Barbara

Ajatuksia Santa Barbarasta

Santa Barbara on erinomainen viikonlopun reissukohde Los Angelesista tai mainio pysähdyspaikka Highway 1 roadtripillä. Vaikka kaupungissa on todella paljon nähtävää, lyhyessäkin ajassa ehtii hyvin tutustua kaikkeen – kiitos lyhyiden välimatkojen kaupunginosien välillä. Ensi kerralla aion tutustua alueen kuuluisiin viinitiloihin ja retkeilymahdollisuuksiin.

Oletko käynyt Santa Barbarassa? Mitä ajatuksia kaupunki herätti? 🙂